2014 m. balandžio 25 d., penktadienis

Apie muses voratinklyje

Kol nepradėjo detektyvinės "Dead" serijos, Peter James mėgo rašyti kraupias istorijas, kuriose nestigo mistikos. Tokioms istorijoms galima priskirti ir "Tiesą" (Jotema, 2012; orig. The Truth , 1997).
Jotema jau anksčiau išleido to paties Peter James parašytas kitas kraupybes - "Prieblandą" ir "Alchemiką". Ir nors chronologiškai "Tiesa" parašyta vėliau nei pirmosios dvi (Twilight, 1991; Alchemist, 1995), mano nuomone, ji nusileidžia intriga ir įtampa tiek "Prieblandai", tiek "Alchemikui" (apie šią baisybę jau rašiau).
Pati idėja įdomi - porelė nelaimėlių įkliūva į savo tikslų turinčių žmonių pinkles ir kurį laiką net nesuvokia, kad yra tiesiog musės voratinklyje, tačiau autorius ją vynioja taip ilgai ir įkyriai, kad perskaitęs pirmuosius 200 puslapių suvoki, kad viską galima buvo iškloti ir kokiuose 15-20 puslapių. Pabaiga taip pat neįspūdinga - parašyta taip tarsi Peter James tuo metu turėjo mintį kada nors tą istoriją pratęsti (berods to nepadarė).
Kai kas sako, kad "Tiesa" yra bandymas apjungti į vieną Ira Levin ir Michael Crichton. Reikia pasakyti, kad ne pats sėkmingiausias.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą