2012 m. kovo 23 d., penktadienis

Mitch Albom apie dieną, kurios neturime

Kadaise knygyne atkreipiau dėmesį į knygą "Penki žmonės, laukiantys tavęs rojuje". Vien dėl pavadinimo. Bet taip ir nenusipirkau. Dabar galvoju, kad gal reiks susirasti ir nusipirkti arba bent jau iš bibliotekos pasiskolinti. Tokiam "žygdarbiui" įkvėpė kita Mitch Albom knyga " Dar bent vieną dieną" (Tyto alba, 2008; orig. For One More Day, 2006).

Mitch Albom pats jau pirmame puslapyje atskleidžia apie ką yra knyga:
"Papasakosiu vienos šeimos istoriją, joje veikia ir vaiduoklis, todėl galiu ją pavadinti vaiduoklių istorija. Bet kiekvienos šeimos istorija ir yra pasakojimas apie vaiduoklius. Mirusieji dar ilgai sugrįžta prie mūsų stalo, nors būna seniai iškeliavę".
Ir pasakoja Čiko Beneto gyvenimo istoriją. Su pakilimais ir nuopoliais. Su bandymu nusižudyti. Ir su to bandymo "šalutiniu poveikiu" - dar viena diena su prarastu brangiu žmogumi. Istorija įtraukianti, istorija lengvai skaitoma, istorija daranti poveikį. Bent jau aš tą dieną, kai perskaičiau knygą, nutariau paskambinti mamai, nors manoji istorija tikrai nėra tokia kaip Čiko Beneto. Bet kam laukti to laiko, kai pradėsi galvoti apie tą dieną, kurią norėtum susigrąžinti.

1 komentaras:

  1. Koks grazus knygos pristatymas... is tiesu kilo noras susirasti sia knyga bibliotekoje :)

    AtsakytiPanaikinti