2012 m. spalio 12 d., penktadienis

Du viename: apie P.Cornwell detektyvus

Patinka man Patricia Cornwell istorijos, nors ten šiurpių dalykų per akis. Visgi pagrindinė veikėja Kei Skarpeta yra teismo medicinos ekspertė ir iš esmės dirba su anapilin iškeliavusiais. Kadangi Kei Skarpetai skirta visa serija, tai ir knygas iškart teko skaityti dvi. Tiesa, čia galima tradiciškai papriekaištauti lietuvių leidėjams: ar jums niekas nesakė, kad serijos knygas reikia leisti iš eilės?

Seniai įsigytą "Grobuonį" (Baltos lankos, 2008, orig. Predator, 2005) teko laikyti lentynoje, nes tai buvo 14-toji Skarpetos serijos knyga. Prieš tai lietuviškai buvo išleistos 1, 2 ir 4! Po to, kai Baltos lankos 2010 metais išleido "Juodąją bylą" (orig. Black Notice, 1999), kuri sąraše 10-a, o 2011 metais - Skarpeta (orig. Scarpetta, 2008), kurios numeris yra 16, supratau, kad bergždžias reikalas laukti, kol leidėjas ateis į protą :)
Kadangi tarp serijos knygų nemenkas tarpas (10 ir 14), tai ir Kei Skarpetos situacija gerokai pasikeitusi - visiškai kita gyvenamoji vieta, visiškai kitos pareigos. Ir net vienas veikėjas, kuris vienoje knygoje apraudamas, kitoje - sveikas gyvas (va ir už tai leidėjui reikia gerai įspirti, nes praleido "prisikėlimo" knygas :)). Tik žmogiškasis blogis likęs toks pats. Žodžiu, tamsu, niūru, kraupu. Kai kada nenuspėjama.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą